Blog,  Persoonlijk

10 Tips voor een lange autorit met jonge kinderen.

Ben je op zoek naar tips voor een lange autorit met kleine kinderen? Wij hebben de meest praktische voor jou uitgezocht.

Ontspannen onderweg

Als jij ontspannen bent, dan zijn de kinderen het ook! Pak de dag ervoor de auto alvast in, zodat je ’s morgens met alle gemak kan vertrekken.

Speelkoffertje

Ook in de auto kunnen de kinderen lekker spelen en hoe leuk is dan een speelkoffertje! Deze is heel makkelijk zelf te maken. Check hier! Maar een autocadeautje is ook leuk. Een paar kleine cadeautjes die je kind tijdens de rit kan uitpakken.

Tablet

Als de kinderen toch vervelend zijn, kun je de tablet aanzetten. Deze hang je op aan een tablethouder (al vrij goedkoop te vinden op Ali, klik hier). Download de dag ervoor zoveel mogelijk filmpjes van Netflix en een paar leuke spelletjes die ze offline kunnen spelen. Eventueel kun je een koptelefoon overwegen, maar deze hebben wij bijna niet gebruikt.

’s Nachts of overdag rijden

In de nacht rijden is erg fijn, omdat de kinderen dan vaak slapen. Ook is er minder “werkverkeer” op de weg, waardoor je kans hebt op minder file. Alleen let dan wel op dat er iemand naast de bestuurder zit om diegene wakker te houden. Maar overdag kan ook heel goed. Zorg dat als de kinderen het echt niet leuk meer vinden je een lange stop neemt. Daarna zal het weer goed gaan. Check vooraf de files en stap daarna uitgerust de auto in!

Een kan met heet water

We deden elk jaar een kan thee of koffie, maar je had natuurlijk net zin in iets anders. Toen kregen we de tip; neem een kan heet water mee! Koop cup a soup, koffie of zelfs zakjes cappuccino. Na een paar uur is een kopje soep erg lekker! Ook heel handig voor als je een fles moet maken voor je kleintje.

Organizer

Billendoekjes, afvalzakjes, luiers, fleshouder en ja je hebt van alles nodig en mee in de auto. Hoe handig is het als je dit direct kunt pakken. Op Ali bestelde ik een handige auto organisator, maar je moet er wel even op wachten. Je vindt hem hier

reizen met jonge kinderen
Lang of kort stoppen

Je weet zelf heel goed of de kinderen een lange stop nodig hebben of een korte. Als ze slapen rijd je lekker door. Worden ze vervelend en moeten ze even rennen, maak dan een lange stop. Wij gingen bijvoorbeeld even een stad in om lekker te eten en te lopen.

Tijdens de vakantieperiode kan het best druk zijn bij de benzinepomp en de auto’s rijden vrij hard. Ik zou je aanraden om iets van een tuigje mee te nemen als je een peuter hebt die zijn energie kwijt moet. Graag willen kinderen toch even een stukje rennen, dan is die wel nodig.. Veilig is het er echt niet!

Tussen/ naast de kinderen

Het is misschien niet leuk als er niemand naast de bestuurder zit, maar er is wel meer rust. Samen met de kinderen kun je spelletjes doen en als ze iets nodig hebben kun je het direct geven. Extra aandacht vinden ze leuk! En helemaal als je naast ze zit.

Dekens

Warm of koud weer, neem dekens en kussens voor de kinderen mee. Voorin wil je het natuurlijk fris houden voor de bestuurder. En als de kinderen het lekker warm hebben, vallen ze sneller in slaap.

En niet te vergeten!

Een extra speen! ANWB, oplader telefoon/tablet, kleingeld voor de wc’s (kinderen zijn vaak gratis).. en.. denk vooral aan genoeg drinken, de EHBO doos en oranje hesjes voor als je toch onverwachts aan de zijkant van de weg komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *