· ·

Flared pants maken? Check ons vernieuwde naaipatroon!

De Flared pants is weer helemaal in! En wij zijn helemaal happy, want we hebben een tof naaipatroon gemaakt: De Flared pants Zoë vanaf maat xs tot maat xxl! Hoe gaaf is dat! Het heeft wel wat tijd gekost, maar gelukkig waren er een aantal testers die ons wilden helpen met het uitproberen van dit patroon!

Het pdf patroon is ideaal als je net begint met naaien en je voor jezelf een broek wilt maken. Een flared pants zit ook nog eens heerlijk en daarom moet je deze ook toevoegen aan je wintercollectie! De broek kun je maken van rekbare stof. Dit kan een stevige jersey/tricot zijn, maar er zijn ook synthetische stoffen met rek erin die ook heel geschikt zijn! De populaire ribstof is natuurlijk ook goed en zeker een heerlijk stofje om te dragen! Bedenk wel als de stof heel erg rekt, dat je maar weinig naadwaarde hoeft toe te voegen.

Bedankt lieve: Minicrol, Aterlier 71 en 3.kids.andsewing voor het testen van het patroon!

Makkelijk om te maken!

Het patroon is gemaakt voor rekbare stof. Dit kan zijn jersey, tricot, een mooi modestofje met rek. Het gaat er om dat er in ieder geval je stof goed rekbaar is. Hierdoor zit de broek mooier en kun je de broek aanpassen naar wens. De één houdt namelijk van strak en de ander van een loszittende broek.

Voor beginners hebben we een video-tutorial gemaakt!

Deze is toegevoegd aan het patroon in onze Etsy shop!

Er zitten geen ritsen of zakken in en is daarom ook voor beginners een ideaal patroon om mee te starten. Gebruik bij rekbare stof een goede stretchnaald voor in je naaimachine! Bij hele rekbare stof, raden we deze naalden aan!

Een goede tip: Tussendoor even passen of de broek goed zit. De één houdt namelijk van een strakke broek en de ander heeft hem liever wat losser. Daardoor is het handig voordat je de broek afwerkt, om nog even de broek te passen.

Dit patroon heeft veel mogelijkheden! Kun je al wat aanpassingen doen in het patroon, dan kun je hier helemaal je creativiteit in kwijt. Bijvoorbeeld door er zakken (tutorial vind je hier!) , nepgulp of lusjes in de band aan toe te voegen. Of juist te werken met verschillende kleuren stoffen.

Het patroon

Het patroon valt op maat en gaat uit van een gemiddelde lengte van een persoon (170 cm). Ben je dus langer? Dan raden we aan om meer zoom toe te voegen.

Ben je echt een stuk langer, dan kun je het patroon op een makkelijke manier verlengen! Je knipt het patroon bij de knie door (waar het wijder begint te lopen) en meet +-14 cm boven kniegedeelte, waar je het ook door knipt. Je hebt nu 3 delen: bovenbenen tot aan taille, kniegedeelte en onderkant broekspijp. Meet bij jezelf op waar je knie ongeveer moet komen en tot waar je broek moet komen. Je legt de delen op hun plek op de stof of trekt het over op paptroonpapier, zodat je het patroon vaker kan gebruiken!

flared pants naaien

Wil je de flared pants met broekzakken maken? Ook daar hebben we een hele naaitutorial voor gemaakt!

Wil je weten hoe je de flared pants in elkaar kan zetten? Neem dan eens een kijkje bij Diy flared pants.. Hieronder kun je onze flared pants kopen in onze Etsy shop! De Flared Pants is er ook voor kinderen!

Heb jij ook gebruik gemaakt van het flared pants naaipatroon? Wij vinden het leuk als je tagt noemt op social media!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *