free printables,  Lifestyle,  Ouderschap

Het eerste zakgeld met een spaardoel.

Al op jonge leeftijd kunnen kinderen interesse tonen in geld. Ze hebben vaak nog geen besef van de waarde, maar zakgeld is een goede manier om mee te oefenen voor later. Wil je ze bewuster maken van geld? Kies dan voor een spaardoel! Wij maakten een leuk contract die je hieronder kan vinden!

Wanneer beginnen met zakgeld?

Ongeveer vanaf 6 jaar kunnen kinderen de verschillende munten met de waarde herkennen. Ze komen erachter dat briefgeld meer is dan 1 munt. Op deze leeftijd zullen ze waarschijnlijk het geld direct uit willen geven, pas later komt het besef van hoeveel het waard is.

Hoeveel zakgeld?

Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je te besteden hebt of wat je wilt dat het kind met het zakgeld doet. Hier kun je een overzicht vinden wat ouders geven per leeftijd. Geef niet direct teveel, want terugdraaien is moeilijker dan het zakgeld te verhogen!

Waarom nu al sparen?

Waarom op jonge leeftijd starten met sparen? Kinderen krijgen zo besef in de waarde van geld. Tevens leren ze ermee omgaan en wat weer goed kan zijn voor later. Wij maakten daarom een leuke printable om het sparen bij te houden en zo inzichtelijk te maken. Het is direct een contract voor het zakgeld! Wil je de printable downloaden? Klik dan hier!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Kleine momenten, maken grote herinneringen! Liefs, A & G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *