Een broek naaien voor jongens met gratis patroon!

Een broek naaien voor jongens met kniestukken en zakken! Ik maakte een broek met kniestukken, zakken en paspelband voor onze jongste! De broek was een bestaand patroon die ik heb aangepast. Dat kun jij ook heel makkelijk doen!

Wat is dit een tof setje geworden. Als je steeds vaker naait, wil je ook gewoon eens iet anders. Wat begon als eerst een simpel broekje, probeer ik nu steeds iets anders uit. En vorige week viel er een tof stoffenpakket op de deurmat! In het pakket zat een donkerblauwe french terry van prachtige kwaliteit, een stoere tricot met neon kleurtjes en paspelband. Ik moet eerlijk zeggen… Ik ben niet direct fan van paspel, omdat ik er niet altijd mee overweg kan.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een patroon voor een broek wat je hiervoor goed kan gebruiken is de Dexpants. Ik heb zelf een patroon gemaakt, maar als je dat niet kan is de Dexpants echt een ideaal patroon en GRATIS! Hij valt wel baggy, maar dat is makkelijk aan te passen. De zijkant aan de bovenkant kun je wat innemen en de lengte van de voorkant en achterkant iets korter maken. Wil je voor een baby een broekje naaien dan is het broekje Aiden ook een leuk idee!

Hoe pas je een broek naar wens aan?

Leg een bestaande en goed zittende broek op het patroon en kijk of de lengte goed is. Zo niet dan kun je dit nog verlengen of verkorten. Pas op met innemen, want daardoor kan de broek te klein worden. Maar vind je de broek echt te breed, dan kun je dit natuurlijk aanpassen.

Daarna neem het patroon over op patroonpapier en teken hierop hoe je het hebben wilt. Zet op alle stukken wat het is en waar de bovenkant en onderkant is. Knip alle stukken uit en leg de stukken op je stof, zodat je deze met 1cm naadwaarde uit kan knippen. Als je weet hoe je zakken in het patroon maakt, dan kun je deze er ook in tekenen. Als je dit nog lastig vindt, zou ik ze weglaten. Maar je kan natuurlijk je creativiteit helemaal los laten!

Knippen is het halve werk! Als je alles goed hebt geknipt en klaar hebt gelegd, dan is het broekje zo genaaid!

Het paspelband heb ik vooraf niet losgeknipt. Het band ertussen naaien kan best een werkje zijn en je moet er zelf handigheid in krijgen. Vind je het fijn om het vast te zetten met klipjes, dan moet je dat vooral doen. Maar een kleine tip: zet het band er eerst op met een grote steek, want dan kun je het altijd nog makkelijk aanpassen of loshalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *