Gratis naaipatronen van babybroekjes! Download nu!

babybroekje gratis patroon

Ben je op zoek naar ( gratis ) naaipatronen voor het maken van een babybroekje? Wij hebben verschillende varianten voor je opgezocht en delen de tips en tricks!

Toen mijn moeder een stoffenwinkeltje had (alweer heel lang geleden), waren de handgemaakte baby broekjes helemaal hot. Ik was net zelf moeder geworden en vond het wel leuk om voor onze jongen te gaan naaien. Samen met mijn moeder ontwierpen we een naaipatroon van een babybroekje. Dit leuke broekje gaven een paar jaar later pas een naam.

Bij alle broekjes is het van belang dat je het patroon goed uitprint. Zorg dat de printerinstelling staat op ware grootte!

Het Casbroekje

Het Casbroekje is een naaipatroon voor een babybroekje die een beetje baggy valt. Het valt goed om de billen en is daardoor ook goed te gebruiken bij baby’s die wat voller zijn of een wasbare luier dragen. Kies bij minder rekbare stof altijd (in de breedte) voor een maat groter. Het broekje is voor een beginner goed te doen, alleen de boordjes eraan zetten is soms wat lastig. Daarom raden we aan om als beginner boordstof voor de boordjes te gebruiken. Dit rekt veel beter en is daarom makkelijker aan het broekje te zetten. Het Casbroekje is er ook met kniestukken!

casbroekje

Het bekende Oliverbroekje

Het Oliverbroekje wordt veel genaaid! Het is een patroon lijkt op het Casbroekje alleen valt het Oliverbroekje wat smaller. Het is een fijn broekje, maar controleer wel even of de maten van de boordjes en het tailleboord kloppen. Deze zijn wat aan de smalle kant en kun je heel makkelijk na rekenen door 85% van de omtrek van het boordje te nemen. Vaak met boordstof is dit niet nodig, maar met een boordje van dezelfde stof raden we aan om het iets breder te knippen.

Het Sem broekje

Als je toch eens iets anders wil maken dan is kun je kiezen voor het naaipatroon van het Sem broekje. Dit broekje is gemaakt door Cael Sewing. Het broekje heeft aan de voorkant een naad en kan gemaakt worden met een (nep)gulp. Door de naad aan de voorkant sluit het broekje net wat mooier aan.

Footed Baby Pants

Eens iets anders! Aan deze leuke broek zitten voetjes. Hoe de pasvorm is, weten we niet. Maar je zou het kunnen combineren met een patroon, waarvan je weet dat het goed valt. Het patroon kun je hier vinden.

Broekje Aiden

Een leuk broekje waar je al je creativiteit in kwijt kan. Deze is momenteel beschikbaar in maat 86/92, maar komt in meerdere maten! Het Aiden Broekje heeft verschillende opties om toe te voegen aan het broekje. Denk aan nepgulp, nepzakje, kniestukken en een pas.

baby broekje Aiden

De Blits baby

Het Blits Babybroekje heeft aan de zijkant geen naden. Het patroon wordt in de Berninablog goed uitgelegd aan de hand van foto’s. Daardoor is het voor beginners ook goed te doen.

Suspender, Oliver of het baggypants broekje van Ellmini

Deze zijn broekjes zijn gemaakt op basis van de hierboven aangeboden patronen. Er zijn in het patroon een aantal aanpassingen gedaan, waardoor je een heel ander broekje krijgt. Het patroon is goed te doen als je al een beetje naaien kunt en je hebt al eens vaker met patronen gewerkt. Daarnaast worden de broekjes heel goed uitgelegd aan de hand van een foto-tutorial.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *