vanzussies sweater
DIY,  Gratis naaipatronen

Trui naaien en op zoek naar een patroon? Download gratis!

Trui naaien met overslaghals

Wil je ook eens een trui naaien voor jongens (of meisjes)? En starten met een gratis patroon? Deze keer weer de eer aan mijn moeder! Ze heeft heel wat shirts voor de kinderen gemaakt en de patronen hiervan mochten wij digitaal zetten! Deze toffe sweaters kun jij dus ook maken! Het patroon gaat vanaf maat 98-104 tot maat 134-140!

Het enige wat je nodig hebt is nog een gaaf stofje, een beetje tijd en creativiteit! Deze trui voor jongens naai je zo! Het zakdeel hebben we toegevoegd, maar de trui kan ook zonder gemaakt worden! Het zakdeel kun je naar wens aanpassen. De pasvorm verschilt bij kinderen. Onze jongens zien er welvarend uit, waardoor de trui goed op maat valt. Het patroon is door verschillende personen getest.

Het halsdeel is ruim, omdat we er een overslaghals van hebben gemaakt. Daardoor is dit patroon niet te gebruiken voor een gewone hals! Knip het halsdeel met naadwaarde als je werkt met minder rekbare stof.

Wil jij dus ook zo´n toffe sweater maken, download dan nu het patroon en ga aan de slag! We vinden het leuk als je ons tagt in het eindresultaat op social media!

Het patroon

Let op! Er is al naadwaarde van aan het patroon toegevoegd! Bij stevige stof met weinig rek, raden we aan wel naadwaarde toe te voegen.

Let op met het verschil van de voorkant en achterkant.

De hals

Het hals deel knip je twee keer! Dit kun je natuurlijk met verschillende kleuren doen. Let wel op dat je het hals deel tegen de stofvouw neerlegt als je het gaat knippen. Dit kan natuurlijk ook zonder, maar dan krijg je er een naad in. Dit is niet erg, want dat zit toch van achter! Normaal met een boordje aanzetten, moet je aan het boordje trekken om het op de hals te zetten, nu werkt dat andersom! Je trekt een klein beetje aan de hals om het halsdeel erop te kunnen zetten!

trui naaien gratis patroon jongens

In het patroon staat aangegeven hoe je het halsdeel voor een jongen of meisjes moet plaatsen.

Het maken van het shirt is net hoe je het zelf wilt hebben, want je kunt de zak ook breder maken tot aan de zijkanten. Wees dus vooral creatief! Deze trui kun je dus voor jongens en meisjes naaien!

Vind hier nog meer leuke gratis patronen!

We vinden het hartstikke leuk als je gebruikt maakt van het patroon. Tag ons gerust als je een sweater hebt gemaakt! Het patroon is door verschillende leukerds getest! Kijk eens wat zij ervan hebben gemaakt! Bedankt Ruby, Irma, Sabrina, Renee en Lydia! Check ook hun Instagram voor meer leuks!

In dit artikel kun je een gratis patroon vinden voor het maken van een toffe sweater voor je kind in de maten 110 tot 140!

Wil je ook geen DIY projecten missen?
Volg ons dan via Instagram of Facebook!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *