Zelf maken

Baby broekje maken: gratis patroon!

Wil je een leuk kraamcadeautje geven? Geef dan een baby broekje cadeau! Of ben je pas begonnen met naaien? Dan is dit ook een leuke oefening!

We schreven al eens over het maken van een klein baby broekje. Hier hebben we een hele handleiding voor gemaakt. Deze kun je HIER vinden. Wil je het makkelijk houden, kies dan voor boordstof bij de boordjes en de bovenkant. Dit rekt veel meer dan de gewone stof. Ik heb deze keer gekozen voor dezelfde stof, maar dit is wel wat lastiger naaien.

baby harembroekje

Het haarbandje doe ik altijd op dezelfde manier. De lengte is de hoofdomtrek plus 20 cm voor de knoop. Voor de breedte neem je 10 cm.

Dus bijvoorbeeld 70 cm lang en 10 cm breed. Daarna leg ik de stof dubbel en knip ik de hoeken rond af.

Dan naai ik 15 cm en daar laat ik een stukje open voor het keren en naai ik de rest dicht. Dit stuk komt namelijk in de ‘strik/knoop’ te zitten. Daarna draai ik het om en naai ik netjes het gaatje dicht.

Ik stik de haarband niet door! Ik vind de haarband namelijk zo mooier vallen.

Patroon maat 62-68 kun je hier downloaden

Patroon maat 50-56 kun je hier downloaden

Patroon maat 74 t/m 92 kun je hier downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *