DIY,  Lifestyle

Check out! How – to DIY kniestukken!

Op het moment komen er heel wat baby broekjes onder mijn naaimachine vandaan. En ik vind het steeds leuker om iets extra’s toe te voegen. Deze keer maakte ik een broekje met kniestukken en een strijkapplicatie!

In eerdere blogs leg ik uit hoe je een baby broekje kunt maken met een duidelijk stappenplan. Als je deze al een aantal keer gemaakt hebt, is het leuk om wat dingen toe te voegen. Bijvoorbeeld kniestukken (ook wel bickerhack genoemd). Dit maakt het broekje net iets stoerder.

babybroekje

Of een stukje koord.. Je zou het niet zeggen, maar deze is gewoon nep! Ik heb het koordje aan het boord vastgenaaid!

Hoe zet je de kniestukken er aan? Het kan zijn dat ik het net even iets anders doe dan een ander. Deze manier vind ik fijn! Maar kies wat bij je past!

Ik knip het broekje volgens het patroon. Dan knip ik nog twee vierkanten die iets groter zijn dan het knie gedeelte van het broekje.

Het vierkantje (net hoe groot jij het wilt) naai ik eerst vast op de voorkant van het broekje ter hoogte van de knieën. Daarna zet ik met een verdwijnstift en een liniaal lijnen en naai ik daar overheen.

kniestukken naaien
Ik naaide met wit!
Maar je kan ook goed kiezen voor een afstekende kleur om het beter te zien.

Als ik dat ook bij de andere kant heb gedaan, zet ik de rest van het broekje in elkaar.

Je kunt er ook voor kiezen om het kniegedeelte er tussen uit te knippen. Deze na te knippen (2x) maar dan iets groter en er later tussen te zetten.

De strijkapplicatie maakte ik met mijn plotter! Al met al is het een leuk broekje geworden!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *