baby broek handmade
DIY,  Lifestyle,  Persoonlijk

Stoer broekje naaien met kniestukken

Twee jaar terug scoorde ik een gaaf zwart/wit stofje en maakte ik mijn eerste kniestukken op een baby broekje. Eigenlijk vind ik het setje nog steeds erg stoer. Maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier!

Eerder deelde ik al een handleiding over het maken van een babybroekje. Persoonlijk vind ik dit setje voor iets oudere baby’s, omdat de kniestukken ook nog eens handig zijn bij het kruipen. De kniestukken zijn een stuk fijner om mee te kruipen en gaan ook niet snel stuk. Het staat dan ook nog eens tof!

PATROON BABY BROEK MAAT 74 T/M 92 MET KNIESTUKKEN

Boordjes op maat knippen. Je kan dit doen door de 80% regel aan te houden. Dit betekent dat je de boorden 80% van de breedte (van pijpen of bovenkant) knipt. Je kan ook onze maten overnemen.

Beenboordjes 2 keer knippen: maat 74-80 = 10 bij 18 cm Tailleboord 1 keer knippen: maat 74-80= 10 bij 40 cm
Beenboordjes 2 keer knippen: maat 86-92 =10 bij 19 cm Tailleboord 1 keer knippen: maat 86-92= 10 bij 45 cm

Stoer zwart wit broekje baby met beanie
Dit setje naaide ik alweer 2 jaar terug. Maar het blijft leuk!

Je hebt eigenlijk alleen als extra een stukje leer nodig. Ik koos voor nep (rekkend) leer. Toen ik het broekje had uitgeknipt, bepaalde ik waar ik de kniestukken wilde hebben. Deze heb ik ook in het patroon getekend. Je kunt natuurlijk ook zelf bepalen waar de kniestukken komen en hoe groot ze worden!

Je kunt het broekje steeds opnieuw maken met verschillende aanpassingen. Zo blijft het leuk en vernieuwend!


Vorige week maakte ik een nieuw broekje om deze blog te schrijven en toen ik de kniestukken schuin knipte, was de onderkant nog recht. Ik keek ernaar en vond dit eigenlijk ook wel cool! Daarna ik knipte de rechterkant ook nog eens verkeerd en die gebruikte ik voor de achterkant!

babybroekje zelf naaien

Stap 1: Print het patroon en leg deze op de stof. Knip het broekje uit. Voor en achterkant. (zie foto)

Tip: Gebruik een goede stofschaar en goed garen! Dit scheelt een hoop frustratie!

Stap 2:
Knip de leerstukken op maat. (zie patroon, teken het eventueel op de binnenkant van je stukje leer). Speld de kniestukken waar je ze wilt hebben. Je kunt ze zelf groter of kleiner maken. Je kunt de kniestukken zo groot maken als jezelf wilt.

Achterkant broekje: Ik tekende met krijtstift een blok. Met wit garen naaide ik dit vast. Dit geeft weer een leuk effect.

Stap 3: Zet eerst alle stukken leer op je broekdelen, voordat je het broekje in elkaar naait! Zo ging ik experimenteren met krijtstift op het leer. Dit haal je er weer gemakkelijk af, maar zo kun je van alles tekenen op het leer en daarna is het makkelijker te naaien!

leer op broekje

De stukken op het leer deed ik met een rechte steek. Maar om het leer vast te zetten op het broekje, deed ik met een kleine zigzag. Zet wel alles goed vast met spelden, zodat het niet gaat schuiven.

baby broekje naaien
Bij elk project probeer ik mezelf een beetje uit te dagen. Deze keer maakte ik knoopsgaten met een koord er doorheen.

Stap 4:
Nu kun je het broekje in elkaar zetten, zoals we eerder beschreven in een babybroekje maken. Makkelijk toch!

babybroekje naaien jongen

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *