Blog,  Zelf maken

baby broekje naaien

Vind jij die handgemaakte broekjes ook zo leuk? Maar durf je het zelf niet te maken? Tijd voor verandering! Haal de stof van de naaimachine af! En begin!

Oké, ik zal je gelijk uit de droom helpen.. Zo simpel is het niet, maar ik kan je wel enorm op weg helpen. Want allereerst heb je een naaimachine nodig die het goed doet. Dan moet je nog een beetje weten hoe zo’n ding werkt! Als je moeder of oma het niet kan uitleggen kan YouTube dat wel! Al het begin is moeilijk.. Maar als je het leuk vindt, kun je ver komen! Hier 5 tips met patroon voor een babybroekje!

Tip 1: Materialen lenen!

Dan heb je nog materialen nodig: een goede stofschaar, spelden, tormesje, stretchnaald, goed garen, elastiek en tricot stof voor het babybroekje! Begin met stevige tricot voor een broekje, het liefst met jersey dat is dikker, naait iets lekkerder en is goed geschikt voor een broekje voor een pasgeboren baby!

Kijk of je dingen kan lenen, want je weet nooit of je het leuk vindt!

Tip 2: Laat je goed voorlichten!

Alles bestellen via internet kan… Maar zou ik je niet aanraden! Laat je goed voorlichten bij een stoffenwinkel! Is er toch geen stenen winkel in de buurt? De meiden van de webshop Studiostof kunnen je heel goed helpen!

Tip 3: Vraag je oma om tips!

Ik moet zeggen dat mijn moeder gouden handen heeft hoor! En ze kan me van alles vertellen, maar doet al gauw alles zelf. Moeders willen graag dat je snel leert. Probeer de tips van je oma eens! Eerst zelf doen en dan kom je zelf de struikelblokken wel tegen ;D

Tip 4: Geef niet direct op!

Wil je het eerlijk weten? Ik heb wel een paar weken over mijn eerste broekje gedaan..  Ik wist niet dat het best wel lastig was, want mijn moeder deed het toch makkelijk binnen een half uur. Maar daar moet je niet naar kijken. Naai op je eigen tempo. Neem je tijd. Wil het niet, gooi het lekker in de hoek! En zoek het de volgende dag weer op! Wil je toch eerst oefenen? Dan kun je beginnen met dit leuke patrooontje! 

Tip 5: Goede materialen kom je het verst mee!

Hema of garen van de Action!? Nee niet doen! Allereerst knappen deze garen snel en ben je meer tijd kwijt om je machine in te stellen dan met naaien. Gutermann garen staat goed bekend om zijn kwaliteit. Je bent wat duurder uit, maar je hebt wel goed spul.

patroon 50-56

Patroon

Ik heb het patroon geknipt zonder naadtoeslag, zodat het valt als een maat 50.  De boordjes zijn van boordstof. Als je dezelfde stof gebruikt, moet je de boordjes ruimer knippen.

Bij dit broekje heb ik 35 cm elastiek gebruikt.

DOWNLOAD HIER:

Baby broekje patroon

Voor grotere patronen kijk eens hier

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *