Blog,  Zelf maken

Patroon haarstrikje konijnenoren

Ik heb het patroon van de leuke haarstrikjes digitaal gemaakt. Je kunt hem aan een haarband vastmaken of aan een elastiek. Leuk om op verschillende manieren te gebruiken en ideaal om restjes stof  op te maken!
 

Dit project kun je al als beginner maken. Oefenen met recht naaien en rondjes .. En ook nog eens iets leuks maken! Als je net als mij houdt van snelle projecten dan is dit er 1! Lekker kort en direct resultaat!  In een aantal stappen leg ik uit wat je moet doen. Goed te volgen voor gevorderd, zowel als je net begint met naaien.  Dit kun je trouwens maken van katoen of tricot.

|Stap 1: Print het patroon uit: patroon strikjes haarband

|Stap 2: Leg het patroon op een stukje stof. Dit stukje hoeft niet zo groot te zijn! Let op dat je de lange kant tegen de vouw van de stof legt. Dan hoef je het patroon niet twee keer uit te knippen. En je hoeft langs deze lijn alleen het rondje langs te gaan. Dan vouw je het stofje makkelijker om! Snel en super handig!

|Stap 3: Als je het patroon hebt uitgeknipt, vouw je de stof andersom. Zet twee spelden dwars in de stof, zodat je weet waar de opening komt. Waarom daar? Omdat je dit later dichtnaait en je het dan niet met knopen ziet!

|Stap 4: Dicht naaien! Het is handig om bij het rondje je naald er in te laten staan, dan kun je af en toe je voetje optillen om bij te sturen. Succes! En vergeet niet aan het af te hechten!

|Stap 5: Omdraaien en het gaatje voorzichtig dichtnaaien

|Stap 6: Alle draadjes afknippen en hem om een elastiekje of haarbandje vastmaken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *