Blog,  free printables,  Persoonlijk

Naar de GROTE school

Peter is nu 3,5 en we hebben hem laatst opgeven voor de ‘grote’ school, zoals hij die noemt.
Gisteren kregen we post!
Peter mag naar de basisschool en hij krijgt nog bericht voor kennismaking!

Hij heeft naast het schoolgebouw elke week peutergym. Dan maken we er een kort praatje over. Voor sommige kinderen kan de ‘grote school’ ook een hele grote stap zijn. Huilend breng je ze naar school. Ze hangen in de klas aan je benen en je kan moeilijk afscheid nemen. Achter het raam sta je met een brok in je keel te kijken naar een ontroostbaar kind. Dit wil je graag voorkomen! toch?

Ik in ieder geval wel. Peter zit een aantal dagen op de kinderdagopvang en hij vindt dit geweldig. Ik ben dan ook niet bang als hij straks met plezier naar school gaat. Als ik zie hoe blij hij naar de kinderopvang gaat en hij niet eens meer naar me omkijkt als hij er is.. heb ik geen vrees voor ‘de grote school’. Al doen ze het geweldig op ‘het bottertjen’ !! Hij heeft daar fantastische juffen!

Maar niet alle kinderen zijn hetzelfde, gelukkig. ..Denk er wel aan: elke peuter heeft wel een stukje voorbereiding nodig.  Ze zijn net kleine pubertjes, die alles willen weten.

 

 

Daarom maakte ik een aftelkalender voor de basisschool. Na de kennismaking of misschien er zelfs al voor kun je jouw peuter voorbereiden naar het kleuter worden. En daarbij hoort naar school gaan.  Ik heb 2 kalenders gemaakt. Een aftelkalender van 1 week. En een aftelkalender van 14 dagen.

Je kan ze natuurlijk weer gratis downloaden!

Aftelkalender 1 week: school aftellen

Aftelkalender 2 weken: aftelkalender naar basisschool

 

Welke vind jij het leukst? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *